Porcuşor cu Zorzonne

Porcuşor cu Zorzonne

Povestea porcuşorului....
A fost odată ca niciodată..bla bla bla..da ce s-o mai aburim cu poveşti fără sfârşit? deci, hai s-o luăm pe scurtătură-î
n poza de mai sus avem o prezenţă de spirit extraordinară. Este porcuşorul zburător care m-a implorat să-i permit să-mi facă reclamă, că de, doar îi plac şi lui zorzoanele şi, în plus, vrea să-şi ia zborul către celebritate ...vise, taică, vise...da noi tot sperăm ca într-o zi să zboare porcul ;)...aşa că vă invit să vizionaţi les Zorzonnes în care se lăfăie porcuşorul ăsta dement...sâmbătă, martie 27, 2010

Au înflorit crocodilii

i-am visat, s-au întâmplat. se făcea că aveam împreună cu ai mei părinţi o casă cu etaj, din lemn, foarte cochetă, undeva în Africa. iar in faţa casei, ei bine, aveam o plantaţie de crocodili pe o bucată de pământ înconjurată de păduri tropicale. şi îi udam zilnic cu stropitoarea , îi hrăneam cine ştie cu ce, nu mai ţin minte, nici nu mai contează. ideea e că m-a întrebat o prietenă dacă au înflorit. nu înfloriseră la mine in vis, încă; poate nu era sezonul potrivit pentru asta. dar dacă tot a venit primăvara, am zis să înflorească cumva, aşa că le-am dat viaţă sub formă de cercei, cu florile aferente. :D

joi, martie 25, 2010

Şi-ncă două

fiindcă tot împleteam de zor am zis să mai îmi fac şi mie o brăţară, că nu prea am. şi i-am pictat şi câteva pete verzi, să fie mai frumoasă. gata!


pe asta neagră i-am făcut-o lui Corneluş să scap o dată de gura lui. m-a înnebunit până la culme cu dorinţa de-a avea şi el o brăţară împletită. acuma ai.  eşti fericit? da? mă bucur.

Încă una

păi dacă Flauşica a cerut brăţară împletită maro, m-am resemnat şi maro am făcut. clientul nostru, stăpânul nostru. să te bucuri de ea, Flauşico! şi vezi că tre să ne vedem curând la o bere; deja ne dă soarele afară din casă. pa, lume! fugiţi la terase că nu mai prindeţi loc!

miercuri, martie 24, 2010

Grădina cu Artişti  


                                                                                                    
                                                                                                    
                                                                                                    
iată că a dat norocu' peste mine sâmbătă dimineaţă, când m-a trezit soneria telefonului. buimacă am auzit din capătul celălalt că pot să mă duc şi eu să particip la târg la Palatul Şuţu cu ale mele zorzoane. aşa că după ce mi-am pregătit trăistuţa am dat fuga pe uşă şi dusă am fost la palat. şi acolo am găsit mulţi prinţi şi prinţese care-şi etalau podoabele spre a fi vândute, ateliere de pictură, multă muzică faină, nişte trubaduri cu ale lor chitare fermecate şi o atmosferă super, de poveste. m-am legănat şi-n hamac, am făcut nenumărate poze să mă laud cât mai convingător, şi singură, şi cu amicu'M, şi colegei A mulţumită căreia am putut lua parte la Grădina cu Artişti. m-am distrat frumos ...şi-am făcut şi ceva bănuţi :D
                                                                                                    
                                                                                                   
                                                                                                   

luni, martie 22, 2010

Traşi prin sfoară

am mai tras nişte sfori şi am revenit, după cum v-am promis, cu desfăşurarea acţiunii. e in plină explozie de culori, cu răsturnări neaşteptate de situaţie, cu interacţiuni şi relaţionări care mai de care mai complicate şi de neînţeles. şi aşa mai departe. povestea continuă, dar nu ştiu încă în ce fel. când descopăr dau de veste. pân-atunci distraţi-vă!

Roata făr'de pereche

continuăm poveştile cu sfoara azurie, trecem de introducere şi ajungem frumuşel la intrigă, în cazu de faţă la roata galbenă de bicicletă cu spiţe trendy flendy azurii. punct. revenim cu desfăşurarea acţiunii atunci când o avea loc.

Şarpele

păi dacă tot am dat-o pe animale, am zis până la urmă să fac şi-un şarpe, să-mi completez menajeria de zorzonne. mi-a cerut expres să pun pe el culorile astea 3 în speranţa că o să cucerească o domniţă şerpişoară. plus că este foarte cool, ştie să-şi scrie cu propriul corp iniţiala. impresionant! şi pe când el învăţa o literă io mă chinuiam să scriu cu diacriticele astea nesuferite. m-am tot încurcat în taste până am învăţat care pe unde sunt! of!

Somnoroasa pisicuţă


stă tot timpu ghemuită, gata să adoarmă, toarce molatic, nu cere niciodată de mâncare, e mov şi deloc de rasă, însă foarte educată! numa' bună de luat acasă :)

Melc melc codobelc

melcu rasta a revenit! şi i-am făcut şi-un frăţior, ca să aibă cu cine călători, să nu se plictisească singurel pe un aşa drum lung. i-am isprăvit sub formă de broşă. aşa ii puteţi lua cu voi în călătoriile voastre nesfârşite şi i-aţi scuti şi de efortu' titanic pe care îl depun ei, săracii, să se deplaseze! drum bun

Rasta-man à la grec

am încercat să desenez un profil de tip afro cu băscuţă, însă o prietenă a remarcat că aduce mai mult a grec. acu na, asta e. tentativă eşuată. măcar e simpatic. o să insist totuşi ca data viitoare să iasă afro ...poate reuşesc vreun thailandez =))

Gata, ou' s-a prăjit, ora fixă a sosit!

un ou prăjit, care pe lângă faptu' că se prăjeşte singur pentru micu' dejun sau prânz, mai are şi ceas încorporat ca să vă streseze cu alarma cînd e domnu' ou gata să fie păpat. e şi el nerăbdător să-şi îndeplinească soarta. bon appetit!

sâmbătă, martie 20, 2010

X si O

în urma nostalgiei şcolii generale, când mă concentram aşa de tare la ore să completez tabelu de 9 pătrăţele de la sfârşitu caietului cu colegu de bancă, am hotărât să mai fac un X şi O. cum nu m-aveam decât pe mine prin preajmă, am jucat io cu mine; io cu X-u şi mine cu O-u. spre sfârşit însă am constatat cu stupoare că eram pe cale ca io să fiu bătută de mine. aşa că m-am oprit la fix ca să nu-i dau lui mine satisfacţia de a câştiga.

Rasucitu'

un pandantiv complicat care a sfidat legile si s-a rasucit in toate partile cum l-a apucat. ravratit. ce puteam sa-i fac? l-am lasat sa-si faca damblaua ca altfel tare mi-e ca o-ncurcam.

Sa fie roz!sa fie roz! si-a fost. cu un strop de negru, ca sa mai domoleasca un pic turbarea rozului. daca le studiati mai atent o sa observe ochiu vostru ultra performant ca seamana cu niste capace de bere fara eticheta. hehehe, la ce-mi sta mie gandu...

Geometrie draga geometrie 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
geometria cubismului a la Braque si Picasso, mai mult Braque decat Picasso. doar ca la mine e mult mai stilizata. daca va roade curiozitatea dati un sărci pe google. v-am pupat!

Sepia...iarasi ea


uite ca facui si cercei sepia sa se asorteze cu pandantivu care are sepia pe o parte. il vedeti mai jos daca sunteti curiosi.

Evantaie japoneze

na ca m-am dat si pe japonezarii, asa ca sa dau ocol mapamondului in materie de "inspiratiuni". asa ca luati-i sa va faceti vant cu ei pe la urechi in caz ca e caldura infernala.

Laitmotiv

 

astazi la ora de povesti, nuvele si romane studiem un nou laitmotiv: sfoara azurie imbratisata dragastos de un strat fin de ceara. va rog sa aprofundati lectura pe cat se poate si sa va imbogatiti astfel orizonturile culturale. daca doriti faceti si comentarii stilistice ca nu strica. ciau! :P

Arhiva 2009zorzonne din 2009 sau ce-am scornit anu trecutZorzonne exotique, mes chers

Zorzonne exotique, mes chers

mes chers, mes chers, voila icisha un medalicion copt intr-un copac exotique, cel mai probabil un portocalision cu frunze de limon si resturi de mangoson. se decoreaza baza gatului avec el pour un plus de charm. o la la! si comme ca c'est fini la comedie!

Colorata este gata! pam pam

Colorata este gata! pam pam

Hocus pocus preparatus! et voila, mes dammes et monsieurs! prospaturi de margelutze, manca-le-ar mama sa le manance, ca seamana cu niste bombonele tunate :))

...

...

Cubus Spiralatus sau Spiralus Cubulatus? dilema asta m-a-ntors si pe fatza si pe dos, m-a framantat zi si noapte, mi-a provocat crunte insomnii, cearcane cat cepele...pana ce, intr-o zi, a culminat cu un scurt circuit la mansarda si-am ramas ca curca-n lemne (pardon scuzati de cacofonie). s-a dus mintea iluminata, bine n-ai venit intuneric! materia cenusie s-a facut cenusa, da dilema tot acolo e. isi face cuib la mine-n cap. rezolvati-o voi ca sa-si ia o data zboru, fal-fal-fal, ca nu mai pot!

Cu picioarele-n urechi

Cu picioarele-n urechi
Cu gandul la mare si cu picioarele in shlapi...unde esti tu plaja insorita?

Spirit african

Spirit african

"Femeia e ca un foc din care trebuie să iei numai câte puţin." (proverb african, Mali)....in concluzie, daca te joci cu focu te arzi. aiaiai!!!

Tonuri pamantii

Tonuri pamantii

s-a nascut un nou set de zorzonne. travaliul a fost chinuitor, dar uite c-au iesit cu bine la lumina zilei gemenii heterozigotzi si surioara lor mai mare. felicitari mie! hahaha!!!

Ba e verde, ba e mov

Ba e verde, ba e mov

cercelushi cu doua fetze
zambitoare si-ndraznetze
colorate, cu dungutze
bune pentru urechiutze!

Invazia martienilor

Invazia martienilor
SOS!!! Vai vai vai!!! ne invadeaza martienii, aceste creaturi verzi si infioratoare care s-au plictisit de Marte si iau Terra cu asalt. Si nu oricum, ci cu zambetul larg pe buze si cu o privire tampa, inghesuiti magistral (ca muraturile in borcan) in supertehnologizatele lor farfurii zburatoare, accesorizate cu becuri economice! Infiorrratorrrr!!!

3...2...1...

3...2...1...
fara cuvinte, fara ganduri, doar numaratoarea inversa (pt cine are de ispasit vreo pedeapsa ;)) )

Timp timp timp

Timp timp timp
Senzational! am oprit timpul in loc pentru cei inghesuiti la colt din cauza timpului si a orelor limita...nu vreti si voi doua clipe de eternitate?

Comanda zzzpeciala 2

Comanda zzzpeciala 2

si aista set tot o ecuatzzzie matematica este => medalion+ cercei = cadou nr. 2...zzzuper! m-am bucurrrat tarrre la fel ca si ferrricita cadorrrisita. le-am insuflat o farrrama de stil barrroc ca sa fie asa mai clasicoase. rrrrrrrrrrrr

Comanda zzzpeciala

Comanda zzzpeciala

setul ista frumushel a fost modelat cu grija drept urmare a unei comenzi zzzpeciale = cadou. am mazzzgalit cu atentie sporita o panzzza de paianjjjen, da paianjjjenu lipseste cu desavarsire ca l-a luat un val de farash...ehhh...oricum am inteles ca persoanei in cauza i-au placut si bratzzzara si cerceii. ma bucur si sper sa-i poarte mereu cu placere. mai sunt si unicat! jjjmecherrrr....

Impletituri de pus la mana...

Impletituri de pus la mana...

nema inspiratie, nema comentariu...ufff, ca greu fuse!

Spirit de Vama...Veche,bineinteles!

Spirit de Vama...Veche,bineinteles!
... doua scoici ce si-au dus traiul boem pe plaja din vama veche, imbratisate de nisip, scaldate de apa sarata, iubite de soare si calcate in picioare de tinerii rebeli care si-au trait aventurile vietii pe aceeasi plaja au devenit o parte din amintirile mele de acum 3ani, respectiv 1Mai. doua bucati din vama ce-mi stau marturie din cand in cand la gat, agatate cu o sfoara ponosita, mai ceva ca-n Vama Veche...

Trendy flendy

Trendy flendy

cercelushi invartecushi pentru urechiuschi :p

O chestie ceva mai tribaloasa

O chestie ceva mai tribaloasa
nu-i asa k-s gacica faina cu minunea asta la gatusoru-mi finut?si ce zambet seducator am...k sa nu mai spunem de privirea languroasa...si de fotograful priceput care m-a pozat(ups,io-s ala)...fir-ar,m-a luat gura p dinainte...

Covrigiosi hippiosi

Covrigiosi hippiosi
...v-as ruga sa va puneti pofta-n cui k nu-s de papat,sunt doar de admirat!
cineva chiar a crezut k mi-am legat la gat covrigei din te miri ce brutarie dupa ce i-am pictat in prealabil cu floricei.si voi v-ati gandit la acelasi lucru?inseamna k foamea-i Mare Mare...

Goluri goluri si iar goluri

Goluri goluri si iar goluri
hocus pocus... ce de goluri avem in podoaba asta zambitoare ca un craniu de la machu pichu... ma scuzati daca v-am provocat dureri la cerebel, da e ora mea de inspiratie nebuna, pe ici pe colo condimentata de scranteala! cei care ma cunosc ma inteleg... nu-i asa? ziceti k da da da...

Salvati-va,surorilor!

Salvati-va,surorilor!
ce-avem noi aicisha?...colacei, asa k daca aveti nevoie sa va salvati de la inec nu ezitati sa-i luati :)

Coloribus bolovanus

Coloribus bolovanus
...numa bune de spanzurat la gat...

Zarurile au fost aruncate

Zarurile au fost aruncate
un set complet de zorzoane cu zaruri mai mistoace decat cele deja consacrate pt pasionatele de barbut si alte jocuri "d-ashtia"(vb unui prieten drag) de noroc... sa va fie cu noroc!Margelutzeeee

Margelutzeeee
ele sunt margelutele vinovate de suferinta Mitzuricii mele. multe, vesele si colorate, de pus la gat si la manutze...

Labutze de Mitzura

Labutze de Mitzura
pisicuta pis pis pis... avem aici amprenta pisicutzei mele
Mitzura, o tembela irecuperabila, in triplu exemplar. totul a inceput din cauza curiozitatii ei pt margelutele mele in stare incipienta... vazand ca tot modelez ceva s-a gandit sa faca cercetari la locul faptei. asa k s-a apropiat tiptil tiptil, a privit insistent, si-a pus papilele gustative la treaba(IQ-ul unei pisici e intodeauna pus sub semnul intrebarii) si , vazand k totul e in regula, a-nceput sa se joace fericita cu bilutele mele, moment optim pt a o taxa. rezultatul il vedeti deja... nu-i asa k a meritat putina suferinta felina? :P